Nå kan hun glise

Foto: Erik Pettersen (NA24)

- Resultatene er svært gode.

Til tross for stadige dårlige tider i Europa, har Norge klart å få et godt resultat på sin avkastning av deler av oljefondet.

Statens pensjonsfond Norge vokste med hele 15,7 millarder kroner, noe som gir en avkastning på 12,2 prosent, opplyser Folketrygdfondet i en pressemelding.

Ved utgangen av året, hadde fondet en markedsverdi på 145,2 milliarder kroner.

Det er Folketrygdfondet som forvalter Statens pensjonsfond Norge på oppdrag av Finansdepartementet, som har Sigbjørn Johnsen i spissen.

- Vi gikk inn i året med betydelig usikkehet i markedene. Sett i lys av dette er resultatene vi nå legger fram, svært gode, sier Folketrygdfondets administrerende direktør Olaug Svarva.

Statens pensjonsfond Norge er sammen med Statens pensjonsfond utland en del av statens langsiktige sparing. Midlene i Statens pensjonsfond Norge investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Samlet sett leverte Folketrygdfondene i fjor et resultat som er 0,24 prosentpoeng bedre enn referanseindeksene som Finansdepartementet bruker. I kroner tilsvarer dette 300 millioner.

- I et vanskelig marked slo vi referanseindeksene totalt sett. Det er vi selvfølgelig fornøyd med, og 2012 har vært et særlig godt år for våre obligasjonsinvesteringer, sier Olaug Svarva.

Her kan du lese nøkkeltallene til Folketrygdfondet

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.