NA24.no

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Nå kan minibankene bli tomme også

Sist oppdatert:
Vekterne truer med å gå ut i streik også.

Mens stadig nye samfunnsområder ser ut til å bli rammet av streiken i det offentlige, noe som blant annet står i fare for å gjøre at bensinpumpene vil bli tomme, melder Norsk Arbeidsmandsforbund at det snart kan bli enda verre.

Les også: Varsko! Snart tomt for bensin

- I dag starter meklingen mellom LO forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund med sine 4500 medlemmer og NHO-service om vekteroverenskomsten. Hvis enighet ikke oppnås innen midnatt torsdag kveld, vil det bli streik. Norsk Arbeidsmandsforbund som organiserer de fleste vekterne i Norge har nå varslet omfattende plassoppsigelser for sine medlemmer over hele landet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Det betyr at det kan bli vekterstreik fra fredag morgen.

- Plassoppsigelsen gjelder organiserte vektere i Norsk Arbeidsmandsforbund, innenfor blant annet mobile og stasjonære vakttjenester, verditransport, minibanker, bomstasjoner, alarmsentraler og flyplasser. På transportsiden vil en rekke flyplasser i Norge bli berørt allerede i første uttak, som Gardermoen, Bergen Lufthavn, Stavanger Lufthavn, Trondheim Lufthavn Værnes, Tromsø Lufthavn Langnes.

- Videre vil bygg og anleggsvakthold, transporttjenester til og fra nordsjøen, kommunikasjons og handelsvakthold samt vakthold ved en rekke offentlige institusjoner og private bedrifter over hele landet, melder de videre.

Sist dette skjedde var i 2010, og da ble det blant annet tomt for penger i minibankene og store problemer på flyplassene. Samtidig ble det gratis å passere i en rekke bomstasjoner, fordi bomstasjonene ikke kunne bemannes.

En eventuell opptrapping til fase to vil allerede skje mandag neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere