*Nettavisen* Økonomi.

Nå kan Wall Street slippe jubelen løs

NEW YORK STOCK EXCHANGE fikk endelig noe å glede seg over, etter mange dagers nedtur. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

... så lenge det varer.

26.08.15 22:48

NEW YORK (Nettavisen): Etter et par ordentlig tunge uker på børsene i USA, kunne man endelig smile idet klokken passerte 16.00 lokal tid på Wall Street onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Den industritunge Dow Jones-indeksen gikk opp 3,95 prosent til 16.285 poeng, hele 619 poeng mer enn etter tirsdagens børshandel.

Nasdaq gikk opp enda mer, 4,24 prosent, til 4697 poeng, mens S&P 500 hadde en økning å 3,9 prosent til 1940 poeng.

De siste seks dagene serverte den ene dårlige middagen etter den andre for de tre hovedindeksene i USA, men onsdagens opptur var en vidunderkur for magene på Wall Street, som i løpet av et par uker har måttet fordøye et samlet tap på 2,2 tusen milliarder dollar.

Etter sitt lengste fall på mer enn tre år, 1900 poeng, opplevde Dow Jones sin største oppgang på én dag siden 2011, melder Marketwatch.

Det samme gjelder Standard & Poor 500, som ikke har opplevd maken siden november 2011.

- Dette er en type kortsiktig comeback som ikke bør overraske stort etter de siste svekkelsene. Til slutt får det en effekt
når man ser at verdiene har falt så mye, sier Chad Morganlander ved Stifel, Nicolaus & Co til Bloomberg.com.

En uttalelse fra Sentralbanken i USA bidro til oppgangen på Wall Street. Markedet har nemlig ventet på en renteoppgang i USA, men nå kan det se ut til at den ikke kommer allerede i september, slik man trodde.

- De siste dagenes kraftige nedgang i aksjemarkedet har redusert behovet for en renteoppgang, uttalte William Dudley i New York Fed Bank onsdag.

Også Oslo Børs ble servert en oppgang onsdag, med 0,77 prosent til 575,3 poeng. Spesielt oljeservice bidro til dette.

Verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, kjøper konkurrenten Cameron. Dette sendte Kjell Inge Røkkes Aker Solution opp 7,5 prosent.

- Dette er åpenbart bull for Aker Solutions. De er en oppkjøpskandidat. Hovedårsaken til at Aker splittet selskapet i to i fjor høst var å rendyrke Aker Solutions for å pynte den bruden litt, mener jeg, sier oljeserviceanalytiker Tord Aasen Augestad i Arctic Securities til Nettavisen Stocklink.

Les mer her: Gigantoppkjøp satte fart i Røkke-selskap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.