*Nettavisen* Økonomi.

Nå kjøper bestemødre julegavene på nett

Julegaver handles i stadig større grad på nett. Foto: Nina Bjordal (Nettavisen/Nina Bjordal)

Fire av ti bruker tastaturet til å finne gaver.

Marginalt flere kvinner enn menn har planer om å ta julehandelen på nett, men mennene som tror de kommer til å bruke mest penger. Fire av ti vil shoppe gaver på nett i år.

Det er riktignok ikke mange hundrelappene som skiller menn og kvinner når de forteller hvor mye de tror de kommer til å legge igjen i nettbutikkene før høytiden. I snitt planlegger de å bruke 2.100 kroner, 60 kroner mer enn sist jul. Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Nets Norway, et selskap som blant annet leverer betalingsløsninger både for nett og butikk.

Andelen som tror de kommer til å handle på nett – 41 prosent av kvinnene og 38 prosent av mennene – er omtrent som i fjor.

– Det ser også ut til å være like mange som ikke forventer å handle gaver på nettet. Av dem som sier de kommer til å handle på nett, er det 34 prosent som svarer at de forventer å bruke Internettet til mer enn halvparten av gavene, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Andelen netthandlere er størst i gruppen 30-44 år – 61 prosent – men selv i gruppen 60+, som er dem som i minst grad handler på nett, sier 21 prosent at de vil velge denne muligheten før jul.

– Du skal ikke se bort fra at bestemor eller bestefar i år har kjøpt gavene på nettet, sier Tjore. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.