*Nettavisen* Økonomi.

Nå klager KrF på dyrere mat

Hans Olav Syversen Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Usosial momsøkning, mener KrF

- Regjeringens økning av matmomsen er en usosial avgiftsøkning som gjør det enda vanskeligere for folk med dårlig råd å leve sunt. Vi trenger lavere moms på frukt og grønnsaker, ikke høyere - gulrot, ikke pisk, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen i en melding.

Regjeringen vil foreslå økt matmoms i statsbudsjettet. Dette er andre gang den rødgrønne regjeringen øker matmomsen. Dette skjer til tross for at Senterpartiet skriver i sitt partiprogram at man vil «arbeide for fullt momsfritak på frukt og grønnsaker».

- Senterpartiets stortingsrepresentant Kjersti Toppe sa til TV2 senest i mars i år at «Frukt og grønt bør få kuttet avgiftene og ellers matvarer som er inne i de godkjente ordninger slik som nøkkelhullmerkede matvarer». Likevel øker altså regjeringen momsen. Senterpartiet har mistet all troverdighet når det gjelder matmoms, sier Syversen.

- Det er beklagelig at regjeringen ikke ser de store gevinstene for den enkelte og samfunnet ved momskutt for frukt og grønnsaker. KrF har de siste årene foreslått et slikt momskutt fra 14 til 8 prosent. Det burde regjeringen også ha gjort, sier Syversen i meldingen.

- Regjeringens avgiftsøkning rammer ikke bare dem som har minst fra før, den er også landbruksfiendtlig, fordi dyrere mat i Norge betyr økt grensehandel, avslutter Syversen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag