NA24.no

Nå kommer boligsvaret

Sist oppdatert:
Klokken 11 kommer fasiten for tilstanden i boligmarkedet.

Det er knyttet stor spenning til hvordan utviklingen i boligmarkedet i Norge gikk i januar.

NA24 - din næringslivsavis

Eiendomsmeglere NA24 har snakket med sa at det kan se ut som om boligmarkedet nå har begynt å løsne. Det var i alle fall godt trafikk på visningene i Oslo denne helgen. Garanti eiendomsmegling sendte også ut en positivt ladet pressemelding fredag, selv om de bakenforliggende tallene ikke viser et like lystig bilde.

LES MER: Ny boligoppgang?

Spørsmålet blir om de kraftige rentekuttene til sentralbanksjef Svein Gjedrem har klart å lokke boligkjøperne ned fra hyllen.

Klokken 11. legger eiendomsmeglerbransjen fram sin statistikk som gir et godt innblikk i hvordan markedet gikk i januar.

I midten av januar la DnB Nor fram sin prognose for boligprisutviklingen i 2009. Her ventet banken en prisnedgang på 5,5 prosent fra desember 2008 til desember 2009.

DISKUTÈR HER:Er bolignedturen over?

- Størsteparten av nedgangen ventes å komme i første halvår. I 2010 venter vi at prisene vil stige noe og lengre fram venter vi at boligprisveksten vil være mer i tråd med inntektsveksten, het det i analysen.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Også Nordea la i januar fram sine økonomiske utsikter for 2009. Her var tonen langt lystigere enn hos DnB Nor. Nordea mente at mesteparten av prisfallet i det norske boligmarkedet var tatt ut.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Tidligere antok vi at boligprisene ville falle med omtrent 20 prosent fra topp til bunn. Nå tror vi ikke fallet blir større enn omtrent 15 prosent. Det betyr at det meste av prisnedgangen nå er bak oss, skrev sjeføkonom Steinar Juel i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere