Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer den første terabyte-mobilen

Rå teknologi i den nye toppmodellen fra Samsung.

I kveld slipper Samsung sin nye toppmodell, Samsung Galaxy S10. Den har et par egenskaper og funksjoner som slår den argeste konkurrenten ned i støvlene.

I forkant av lanseringen gjorde norske TV2 en kjempetabbe og viste reklamen for den nye telefonen en dag for tidlig.

Reklame-lekkasjen er blitt en internasjonal snakkis omtalt av The Verge, Forbes og Business Insider, Indiatoday og hundrevis av andre nettsteder. Dermed vet alle som er interessert nå det meste av det viktigste om telefonen - før lanseringen. Her hjemme var det først tek.no som omtalte skandalen.

Ifølge Techadvisor vil det komme seks ulike modeller, med internminne/lagringskapasitet fra 6GB RAM/128 GB til 12 GB RAM/1 TB. Prisen varierer fra ca. 8000 til 16.000 norske kroner.

Les også

Slik vil 5G endre din hverdag

Etter hva vi erfarer er det ingen andre telefoner på markeet med 1 TB internlagring. Iphone XS Max har til sammenligning 512 GB lagringskapasitet - og koster om lag 17.000 kroner.

Selfie-hull

Skjermen skal være helt ny. Infinity-O har et større overflateområde der selfie-kameraet er et slags «hull» i midten. De dyreste variantene skal ha en helt ny, ultralydbasert fingeravtrykk-sensor - det innebærer at telefonen kan skanne fingeravtrykket uten at du trenger å berøre skjermen.

Les også

Passord tapt: Krypto-kunder taper milliardbeløp

Skjermene vil være i størrelse fra 5,8 til 6,4 tommer - den største er da på størrelse med Samsung Note 9. Baksiden av telefonen vil være forsynt med tre kameralinser. Ryktene tilsier ekstra dybde, optisk zooom og økt lysfølsomhet. Dette gjelder de to største modellene.

Til tross for de høye prisene og at 5G er bare ett år unna, skal ingen av Samsungmodellene som slippes i kveld ha støtte for 5G-nettet. Derimot vil Samsung komme med 5G-modeller senere i år, skriver Techadvisor.

Kommentarer til denne saken