*Nettavisen* Økonomi.

Nå kommer iPaden

Foto: Illustrasjon

Apple bekrefter norsk lansering.

29.11.10 12:55

Endelig bekrefter også Apple at det blir offisiell lanseringen av iPad i Norge.

- Ja, det er riktig, sier Andreas Rødland hos Apples norske PR-byrå, når vi spør ham om det blir norsk lansering.

Den norske lanseringen blir altså tirsdag denne uken, og sammenfaller med teleoperatørenes satsing av iPad-abonnementer. Hva prisen på iPad'en blir i Norge offentliggjøres tirsdag.

Klare med abonnement
Telenor tilbyr fra tirsdag 30. november dataabonnement tilrettelagt for iPad med WiFi+3G i Norge. Abonnementene er uten binding, noe som gir kundene frihet til å aktivere og kansellere abonnementet når de selv ønsker. Kundene vil også ha tilgang til Telenors trådløse soner over hele Norge, uten ekstra kostnad. Telenors iPad-abonnement opererer med to forskjellige priser.

Det ene er «for deg som surfer noe», og her er prisen 99 kroner i måneden. «For deg som surfer mye-abonnementet» er prisen 199 kroner.

Netcoms abonnement har et månedsabonnement på 189 kroner, eller varierende pris for deg som bruker iPaden en gang i blant. Da er prisen 29 kroner for én dag, 150 kroner for én uke, 200 kroner for to uker eller 300 kroner for fire uker.

Network Norway lanserte sitt abonnement på fredag i forrige uke. Her opereres det med betaling etter forbruk, men med månedspriser fra 79 kroner pr. måned. Maksprisen blir på 179 kroner pr. måned. Network Norway kommer også til å subsidiere iPad kjøpt i Apple Store til sine kunder uten at de får tillegg i månedsavgiften.

- iPad til Norge før jul
NA24 skrev i forrige uke at iPaden trolig er lanseringsklar i løpet av kort tid. De iPadene som er i Norge i dag, har kommet fra uoffisielle kanaler, men nå vil trolig Apple sette i gang salget i Norge.

Handelsstanden har vært klar på at lesebrettet vil være årets julepresent hvis det offisielt lanseres i Norge i god tid før jul. Nå posisjonerer altså Telenor seg for å være med på iPad-lanseringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag