Nå kommer selvangivelsen

Nesten 900.000 e-brukere får selvangivelsen onsdag.

Nesten 900.000 e-brukere får selvangivelsen onsdag. Foto: (SCANPIX)

Til nesten 900.000 elektroniske brukere.

01.04.14 08:34

De 890.000 e-brukerne er alle de som selv aktivt har valgt å kun motta elektronisk post fra Skatteetaten. De får derfor ikke selvangivelsen på papir.

- Mange fordeler
De resterende 3,7 millioner innbyggerne, som ikke har registrert seg som e-brukere, må vente til 1. april før de kan se nærmere på selvangivelsen for lønnsåret 2013.

– Elektronisk selvangivelse gir mange fordeler for brukerne, også for Skatteetaten. De som har valgt å kommunisere på nett med oss, får selvangivelsen først. Den digitale utviklingen har gjort det mulig å tilby stadig bedre løsninger for skattebetalerne. Selvangivelsen er forhåndsutfylt, og det blir stadig enklere å endre og levere selvangivelsen på nett, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Alle e-brukere blir varslet på SMS og/eller epost om at selvangivelsen er tilgjengelig i Altinn. Når man har logget seg inn, kan man sjekke om postene stemmer og gjennomføre eventuelle endringer direkte i selvangivelsen.

Får tilbake penger?
På nest siste side i selvangivelsen ser du en foreløpig beregning av tilgodebeløp eller restskatt.

Det er først når skattekontoret har behandlet selvangivelsen din, at du får vite nøyaktig hvor mange penger du får igjen eller skylder.

Skatteoppgjørene kommer i puljer fra og med 25. juni.

Sjekk at opplysningene i selvangivelsen stemmer. Har du ingen endringer, trenger du ikke levere.

Hvis du leverer selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst i august.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.