NA24.no

Nå kutter bankene renten

Sist oppdatert:
Og enkelte kutter mer enn Norges Bank. Sjekk din bank.

- Vi setter ned renten for å styrke vår konkurransedyktighet, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken til NA24.

NA24 - din næringslivsavis


Justerer
Skandiabanken setter renten på boliglån ned med 0,8 prosentpoeng. I tillegg endres prismodellen på boligkreditt, noe som gir et rentekutt på 1,20 prosentpoeng for kunder med 60 prosent boligkredittramme.

Skandiabanken har ikke vært blant de som har kunne tilby renter på det laveste nivået, men det ønske banken å gjøre noe med onsdag.

- Dette er en justering for å gjøre våre kunder tilfredse, sier Anderson til NA24.

Nye rentebetingelser for lån, kreditter og innskudd blir gjeldende fra og med onsdag 8. april, for nye og eksisterende kunder. Skandiabanken opererer kun med standard rentebetingelser, som tilbys alle kunder.

Les også: Det kan bli nullrente


Ny prismodell på boligkreditt
Skandiabanken innfører nå 60/80-prismodell på boligkreditt, som for vanlig boliglån, med virkning fra 8. april. Tidligere hadde boligkreditt kun 80 prosent betingelser.

Endringen gir gunstigere rentevilkår for de med boligkredittramme på under 60 prosent av boligens verdi.

- De siste årene har vi sett en utvikling hvor flere kunder ønsker fleksibel boligkreditt fremfor, eller i tillegg til, vanlig boliglån. Overgangen til 60/80-priser gir en enklere og mer rettferdig prisstruktur uavhengig av boliglånstype, samtidig som vi prismessig blir mer konkurransedyktige, sier informasjonssjefen Anderson.

Nordea følger etter
Nordea har besluttet å sette ned boliglånsrenten med inntil 0,50 prosentpoeng. Bakgrunnen for rentenedsettelsen er nedgang i pengemarkedsrentene, sentralbankens signaler på rentemøtet og forventet utvikling videre, skriver banken i en melding.

- Nedgangen i pengemarkedsrentene fortsetter, og Nordea senker beste boliglånsrente til 3,65 prosent. Lavere boliglånskostnader i 2009 er gledelig for kundene, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge Anne Stärk-Johansen.

Etter endringen er nominell rente 3,65 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 3,20 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere