*Nettavisen* Økonomi.

Nå kuttes mobilprisen i utlandet

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

- En viktig sak for norske forbrukere, sier samferdselsministeren.

12.12.12 21:27

Å bruke mobiltelefonen i utlandet er som mange har oppdaget en svært dyr affære, og EU har derfor over flere år jobbet med å redusere maksimalprisene teleoperatørene får lov til å ta for såkalt roaming.

I juli i år ble det vedtatt et nytt pristak, og nå bekrefter Samferdselsdepartementet at reglene har blitt innlemmet i EØS-avtalen og skal tre i kraft for norske forbrukerne.

Før

Utgående anrop per minutt

3,39 kroner

2,72 kroner

Innkommende anrop per minutt

1,06 kroner

0,75 kroner

SMS - utgående

0,99 kroner

0,84 kroner

Datatrafikk per megabyte

Ingen regulering

6,58 kroner

Enkelte operatører har operert med de nye prisene i flere måneder allerede, men nå blir alle operatørene pliktig til å følge de nye maksimalgrensene.

- Dette er en viktig sak for norske forbrukere. Det nye regelverket betyr at forbrukerne er sikret lavere priser for å ringe, sende SMS og surfe på nett i EU/EØS området, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Regelverket ble vedtatt i EU første juli i år, det ble innlemmet i EØS avtalen i september og trer nå i kraft i Norge. Maksimalprisreguleringen omfatter både tale, sms og data. Regelverket inneholder også ulike krav til informasjon til sluttbruker, som for eksempel varsling av kostnader for databruk.

Det betyr at du fortsatt skal motta prisinformasjon når du ankommer utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.