NA24.no

Nå må de flytte fra hovedkontoret

Foto: Fotograf:Leif R Jansson (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det hardt rammede flyselskapet kutter halvparten hos signalbygget.

De svake resultatene til SAS har ført til at selskapet nå innfører drastiske endringer. Halvparten av de ansatte ved selskapet hovedkontor i Stockholm må slutte. Totalt dreier dette seg om 350 stykker.

Samtidig planlegger ledelsen å flytte hovedkontoret til Stockholms hovedflyplass, Arlanda. Det er ikke mye igjen av de 2.000 personene som for 20 år siden flyttet inn i hovedkontoret Frösundavik i Solna. Daværende SAS-sjef Jan Carlzon mente at bygget var et signalbygg for hele selskapet.

Nå er det gamle hovedkontoret solgt, og SAS-ledelsen vil sitte på Arlanda fra denne høsten.

Emisjon
Tirsdag meldte selskapet at de planlegger å hente inn fem milliarder kroner i en emisjon. Og det bare ett år etter at selskapet hentet inn seks milliarder kroner. Daværende næringsminister Sylvia Brustad gikk til stortinget med en forespørsel om 800 millioner kroner i fjor. Nå må Trond Giske be om 575 millioner kroner.

Totalt har SAS kostet norske skatte betalere 1,375 milliarder kroner på ett år.

Elendige resultater
Tallene for fjerde kvartal viser at SAS har all mulig grunn til å spare penger.

Tapet i kvartalet var på utrolige 1,3 milliarder svenske kroner av en omsetning 10,3 milliarder kroner. På forhånd ventet analytikerne i snitt et tap på 733 millioner svenske kroner av en omsetning på 10,29 milliarder svenske kroner.

Driftsresultatet endte på helelendige 1,42 milliarder svenske kroner, mens det var ventet 755 millioner svenske kroner i under skudd av analytikerkorpset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere