Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må dere holde kjeft!

LO-topp raser mot Ap-representant Rolf Terje Klungland etter drapstrusselen mot Gerd-Liv Valla.

Leder Sture Arntzen i Handel og kontor sier Ap-representant Rolf Terje Klungland og hans kumpaner må «holde kjeft» etter at det kom en drapstrussel mot Gerd-Liv Valla.

NA24 - din næringslivsavis

Det var mandag ettermiddag Gerd-Liv Valla mottok en drapstrussel fra en anonym person.

Flere LO-topper er bekymret for LO-lederen, og nå kommer kritikken mot de argeste av hennes kritikere - og da siktes det ikke til varslerne Ingunn Yssen og Berit Reiss-Andersen.

TV 2 Sumo: Fortsatt uro i LO

- Hiver seg på bølgen
- For det første er trusselen et varsku om at media bør dempe seg, sier leder i Handel og kontor (HK), Sture Arntzen, og viser blant annet til bruken av «anonyme kilder som sprer møkk».

- Det fins en del gærninger i samfunnet, og de henter ofte sin informasjon fra media. Så er det også en del politiske krefter som hiver seg på bølgen, og som er med på å skape den type uro som setter i gang svingninger hos den type mennesker, sier HK-lederen.

- Hvem er disse politiske kreftene?

- Det gjelder egentlig alle politiske avskygninger, som mener fagbevegelsen ved LO har for stor innflytelse og vil ramme den gjennom LO-leder Gerd-Liv Valla.

Arntzen bekrefter overfor NA24 at han - som sin forbundslederkollega Øystein Aslaksen i Lokomotivmannsforbundet - sikter han spesielt til stortingsrepresentanter for Arbeiderpartiet.

«Tida er inne for å holde kjeft»
Selv om han presiserer at Ap-gruppen, frontet av stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland, er meningsberettiget, reagerer Arntzen kraftig på styrken i utfallene mot Gerd-Liv Valla.

- Jeg syns de har brukt en arena som er for svær i forhold til sakens dimensjoner.

- På hvilken måte?

- De har terpet og terpet. Overalt i media hvor de har fått plass har de dukket opp. Nå må de besinne seg. De har fått frem sitt budskap, tida er inne for å holde kjeft.

- Kameraderi
Det har foreløpig ikke lyktes NA24 å komme kontakt med Rolf Terje Klungland for en kommentar til kritikken fra Arntzen.

Da han rett forut for drapstrusselen ble bedt om å slutte å blande seg i diskusjonen i LO, svarte han følgende:

- Jeg har vært medlem i LO i 26 år, og går ut ifra at medlemmene fortsatt har lov til å si hva de vil om ledelsen, men jeg er slettes ikke sikker på det. Det er mye som tyder på at kameraderiet står høyere enn idealene.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto