NA24.no

Nå må du betale skatt av kilometergodtgjørelsen

Fra januar må arbeidstakere som får dekket kilometergodtgjørelse etter statens satser betale skatt for deler av utbetalingen.

Det skjer som en følge av regjeringens budsjettavtale med samarbeidspartiene.

Det melder nettsiden infotjenester.no.

De fleste arbeidstakere får dekker en kilometergodtgjørelse når de bruker privat bil i jobbsammenheng. Kilometergodtgjørelsen er på 4,10 kroner, som er en fastsatt sats av staten, ifølge iFinnmark.no.

Til nå har dette vært skattefritt, men etter budsjettavtalen mellom regjeringen og Venstre/KrF ble det enighet om å redusere andelen som skal være skattefritt.

I dokumenetet "Statsbudsjett 2016" datert 23. november 2015 står det under posten Grønt skatteskift, økte skatter og avgifter:

– Skattefri sats for kilometergodtgjørelse tjenestereiser settes ned til 3,80 kr/km for alle personbiler.

– Siden de aller fleste arbeidsgivere har forpliktet seg til å betale kilometergodtgjørelse etter statens satser, som fortsatt vil være 4,10 i 2016, betyr det at 30 øre pr. kjørte kilometer blir skattepliktig, sier Infotjenesters økonomirådgiver Espen Øren.

De som bruker privat bil mye i jobben vil dermed få en ekstra skatt neste år.

– En person som kjører 10.000 km med sin private bil i jobben vil fra 2016 altså bli beskattet for en fordel på 3.000 kroner. Arbeidstakere som får dekket leiebil eller kollektivtransport vil fortsatt slippe å bli beskattet for reisene, sier Øren til infotjenester.no.

Les flere nyheter fra iFinnmark.noRapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere