NA24.no

(thinkstock)

Nå må menn betale like mye, eller lite, som kvinner

Sist oppdatert:
Likestillingsombudet mener norske frisører bryter loven når de tar mer for et dameklipp.

Likestillingsombudet mener det er i strid med loven at frisører opererer med ulike priser for dame- og herreklipp. Bransjen er enig. Det skriver Adresseavisen tirsdag ifølge NTB.

Ombudet får mange henvendelser fra personer som reagerer på at frisører har ulik pris for menn og kvinner.

Ifølge likestillingsombud Sunniva Ørstavik skal ikke kvinner betale mer for klippen om den tar like lang tid som en herreklipp.

– Likestillingsloven forbyr forskjellsbehandling av kvinner og menn. Vi har tidligere konkludert med at ulik pris til kvinner og menn er brudd på loven. Prisen må være knyttet til tidsbruk og frisyrens kompleksitet, ikke kundens kjønn, sier hun til Adresseavisen.

Olav Eikemo, direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), er enig.

– For å unngå forvirring, er det etter vårt syn bedre å benevne alle behandlinger med «klipp», og så differensiere ut fra vanskelighetsgrad og tidsforbruk, uavhengig av om kunden er mann eller kvinne, sier Eikemo.

Forbundet har gått ut med en anbefaling på sine hjemmesider om at betegnelsen dame- og herreklipp ikke lenger skal brukes.

I Danmark har likestillingsrådet bestemt at prisene skal være like for menn og kvinner. Der har imidlertid frisørene reagert motsatt. De rasler med saksene og vil gå rettens vei for å få avgjørelsen omgjort. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere