NA24.no

Nå skal Hydro bli større

Konsernsjef Eivind Reiten står klar med «nye» Hydro.

Fra 1. oktober er Hydros olje- og gassaktiviteter og Statoil formelt fusjonert sammen.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag presenterer Hydro-sjef Eivind Reiten et nytt og strømlinjeformet Hydro som globalt aluminiumselskap.Og han er klar for videre vekst.

- Jeg føler meg trygg på at det nye og fokuserte Hydro vil lykkes i det internasjonale aluminiummarkedet. Etter store strategiske, økonomiske og operasjonelle framskritt har Hydro de muskler som skal til for å ta fatt på en ambisiøs videreutvikling som aluminiumselskap, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten i en presentasjon sendt ut i forkant av Hydros kapitalmarkedsdag torsdag.

Med 25.0000 ansatte i mer enn 30 land, en sterk finansiell situasjon og god drift, skal Hydro vokse videre.

Klare ambisjoner
Selskapets Aluminium Metal-divisjon arbeider nå videre med lovende prosjekter innenfor både alumina- og metallproduksjon. Hydro har klare ambisjoner om å utvide oppstrømsaktivitetene innenfor aluminium over hele verden, spesielt i energirike områder, med viktig støtte fra selskapets sterke energikompetanse.

Et omfattende restruktureringsprogram i Aluminium Products er snart fullført, og forretningsområdet står nå igjen med fem produktområder - Valsede Produkter, Extrusion, Byggesystemer, Precision Tubing og Automotive Structures.

- Hydros ambisjon er å utvide virksomheten innen aluminiumproduksjon, utvikle våre allerede ledende posisjoner innenfor aluminiumprodukter og videreutvikle vår unike kompetanse på energiproduksjon. Hydros konkurransefortrinn, selskapets optimale drift og gode markedsforhold gir oss et solid grunnlag for vekst, sier Reiten.

Avkastning til aksjonærene vil fortsatt være et prioritert mål, melder Hydro. Selskapet tar sikte på å sette i verk tiltak som gir en mer effektiv kapitalstruktur. Tilbakekjøp av aksjer og ekstraordinært utbytte vil bli vurdert. Tiltakene vil bli offentliggjort sammen med resultatene for fjerde kvartal i februar 2008, heter det i meldingen.

12 milliarder
- Investeringsutgiftene, inkludert gjeldsfinansierte prosjekter i joint venture-selskaper, forventes å øke til 11-12 milliarder kroner i 2008 og 2009, en økning fra rundt 6,5 milliarder kroner i 2007.

Rundt 80 prosent av investeringene i 2008 og 2009 vil finne sted i oppstrømsvirksomheten. De største prosjektene i 2008 er aluminiumverket Qatalum i Qatar og fullføringen av den tredje utvidelsen av aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

På forretningsområdet Aluminium Products vil det fortsatt bli lagt vekt på kontantstrøm og bedre avkastning, men utvalgte tiltak for vekst i Extrusion og Byggesystemer vil vurderes. På forretningsområdet Energy forventes begrensede investeringer, med unntak av oppbyggingen av virksomheten innenfor solenergi.

Det er medregnet vedlikeholdsinvesteringer på 3 milliarder kroner i investeringsbudsjettet for 2008, og Hydro forventer at disse investeringene vil ligge på tilsvarende nivå i årene framover, heter det i meldingen.

NA24 følger Hydros kapitalmarkedsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere