Nå snakker bin Laden miljø

Foto: - (AFP/Scanpix)

Verdens mest ettersøkte kaster seg inn i klimadebatten.

29.01.10 23:39

Osama bin Laden følger opp der Klimatoppmøtet i København strandet i desember. I et angivelig nytt lydopptak, som ble sendt på TV-kanalen til arabiske Al-Jazeera fredag, får miljøsynderen USA gjennomgå. Det melder nyhetsbyrået AFP .

Ansvarliggjør i-land
Analysen ligger ikke langt fra flommen av synspunkter som ble presentert under klimadebatten i den danske hovedstaden.

- Alle industriland, i hovedsak de store, er ansvarlig for den krisen som følger av global oppvarming, sier en stemme som skal være bin Laden.

Deretter følger en fordømmelse av «sønnen Bush og de forente staters kongress», som nektet å undertegne Kyoto-protokollen i 1997, en avtale om å redusere utslipp av klimagasser.

Dette ble gjort «bare for å tilfredsstille store selskap», sier bin Laden i opptaket.

Dollarboikott
Foruten USAs klimasynder, er dollaren tema for den ettersøkte terroristen. Amerikanernes valuta bør boikottes, mener bin Laden.

- Vi må slutte å bruke dollar og bli bare bli kvitt den. Jeg vet at dette vil få enorme konsekvenser, men det er den eneste måten å frigjøre menneskeheten fra slaveriet til USA og landets selskaper.

Tidligere denne måneden lovet bin Laden i et lydopptak, at det vil kommer flere angrep mot flypassasjer. Denne meldingen kom etter at et fly på vei fra Frankfurt til Detroit ble forsøkt bombet i romjulen.

Utspillet fikk president Barack Obama og hans regjering til å karakterisere al-Qaida-lederen som «desperat». De hevdet bin Laden forsøkte å ta «æren» for terrorhandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.