*Nettavisen* Økonomi.

Nå starter burgerkrigen

Administrerende direktør Børre Halvorsen i MAX sliper kniven for å gå i konkurranse med MacDonalds og Burger King. I dag åpner han den første MAX på Karl Johansgate. Foto: Kai Myhre

Svensk kjede skal utfordre Burger King og McDonalds i Norge.

12.05.11 11:22

Svensk hamburger-kjede går nå rett i strupen på Burger King og McDonalds i Norge. Hamburgerkjeden MAX skal åpne 50 restauranter over hele Norge og selge fastfood for en milliard kroner.

- Vi har vunnet alle tester i Sverige og har de mest fornøyde kundene på våre 80 restauranter. Så på kvalitet og kundetilfredshet knuser vi de amerikanske gigantene Burger King og MacDonalds, sier administrerende direktør Børre Halvorsen.

Tar Burger King
Den første restauranten åpner på Karl Johans gate i Oslo og flere vil komme til etter hvert som lokaler gjøres tilgjengelige i markedet.

- Vi har overtatt Burger Kings "festning" på Egertorget. En ren fryd og kunne markere vår inntreden i Norge på en slik måte, sier Halvorsen.

Han mener mange nordmenn for lengst har oppdaget hamburgerne fra MAX i og med at den har lenge vært tilbudt handleglade nordmenn på Svinesund.

Vinner alle tester
MAX har de ni siste årene på rad blitt kåret til den hamburgerkjeden svenskene er mest fornøyd med og produktene har klart vunnet uavhengige smakstester.

- Dette er selvfølgelig vårt store fortrinn og vi skal oppnå de samme resultatene i Norge. Vår mat er rett og slett bedre og sunnere enn det amerikanerne tilbyr, sier Halvorsen.

Størst i Sverige
Max ble etablert i Sverige i 1968 og ble med dette svenskenes første hamburgerkjede. Amerikanerne entret markedet fem år senere. I Sverige omsetter konsernet for 1,5 milliarder svenske kroner og har 3000 ansatte. Selskapet er privateid av familien Bergfors som har blitt kjent for sitt engasjement innfor miljø og samfunnsansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.