NA24.no

Nå starter TV-krigen

UTROPT TIL TV-FAVORITTER: Siri, Simone, Aurora, Maria og Amy sjekker inn på «Paradise hotel» mandag kveld.
UTROPT TIL TV-FAVORITTER: Siri, Simone, Aurora, Maria og Amy sjekker inn på «Paradise hotel» mandag kveld. Foto: Trine Stalsberg (Side2)
Sist oppdatert:
Ekspertene foretrekker «Paradise hotel».

Finn fram popkornet og slå på TV-en, premièrene står i kø denne uken.

- Vinter-OL har satt alle kanaler på vent. Denne uken blir det en ekstrem konkurranse. Jeg vil nok tro at TV 2 har det beste grunnlaget, men jeg vil ikke utelukke TVNorge. Kanalen har hatt vekst over lang tid, sier Per Christian Strand Teslo, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Teslo påpeker at TV 2 har brukt mye sendetid under OL for å reklamere for programmene som kommer denne uken.

- Jeg sliter litt med å utrope en vinner, sier TV-eksperten.

Han får støtte fra TV-ekspert Glenn Engebretsen i MEC.

- Det er mye nytt her. Det vanskelig å spå hvilken vei det kommet til å gå. Noe av det som kjennertegner denne våren er at det er mange nye store konsepter som ikke har vært vist tidligere, og det er alltid en usikkerhet knyttet til det, sier han.

TV 2-krim med plaget politimann

Allerede mandag kveld kommer TVNorge med storsatsingen «Den siste viking». I serien har 18 norske menn og kvinner reist tusen år tilbake i tid for å leve som vikinger 1.200 meter over havet.

Trond Espen Seim leder Den siste viking.


Litt mindre alvor møter seerne i tøysevitenskapelige «Brille». Programmet har sesongpremière rett etter «Den siste viking» på TVNorge. Lillebrorkanalen MAX viser derimot en ny runde med «Nattpatruljen».

TV 2 har ikke tenkt å hvile på laurbærene etter OL. Kanalen har en rekke spennende programmer å vise seerne. Først ut er «Det tredje øyet» mandag kveld. Krimserien portretterer en plaget politimann som får en siste sjanse.

Fakta: Fakta om voldtekt i Norge

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* 9,4 prosent av kvinnene i en ny nasjonal undersøkelse har opplevd å bli voldtatt, mot 1,1 prosent av mennene.

* Halvparten (49 prosent) av kvinnene som rapporterte voldtekt, hadde opplevd voldtekt før fylte 18 år

* Det er ingen indikasjoner på at voldtekt mot unge kvinner har gått ned over

tid. Like mange yngre som eldre kvinner rapporterte voldtekt før fylte 18 år.

* Seksuelle overgrep mot både kvinner og menn blir stort sett utført av menn.

* De aller fleste kjente overgriperen.

* De største gruppene av overgripere når det gjaldt voldtekt var venner, bekjente, nabo, kollega og kjæreste/partner eller tidligere kjæreste/partner.

* Både voldtekt og seksuell omgang før 13 år skjedde i mange forskjellige relasjoner. De viktigste gruppene av overgripere var naboer, andre kjente voksne, familie og slekt annet enn foresatte.

Kilde: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS)

Sikker suksess for senge-TV 

Kjent og kjært er derimot «Paradise hotel». 

Hardt pressede TV3 har i år hyret inn skuespillere og kuttet ned på antallet vanlige deltagere i sengerealityen.


- Dette er kanskje det sikreste programmet denne uken. Det er et knallkonsept, folk har mange meninger rundt det. Programmet har lojale seere, sier Engebretsen i MEC.

«Paradise hotel» startet på TV3 i 2009, men allerede i 2004 sendte TV 2 den amerikanske versjonen.

- Av de kommersielle kanalene var det TV3 som mistet flest seere under vinter-OL, men seerne vender fort tilbake til normalen når slike store arrangementer er over, sier Per Christian Strand Teslo i Carat.

Venter til tirsdag

I NRK blir først premiereløperen rullet ut tirsdag. Rikskringkasteren satser på programmere seerne har sett før. NRK1 byr på sesongpremière av «Solgt», samme dag som Else Kåss Furuseth er tilbake med sitt talkshow på TV 2.

På NRK3 skal bergenseren Leo Ajkic tester hvordan det er å være kjæreste med åtte norske kjendiser. Henriette Steenstrup er først ut tirsdag kveld. 

Programmet sendes i reprise i beste sendetid på hovedkanalen allerede dagen etter.

NYE DATER: Sandra (f.v), Linn Anne, Ezinne, Triana, Henriette, Hilde og Erlend Elias skal date Leo (i midten) denne våren.


Tror ikke på «Samurai sikkerhet»

På onsdag setter TV-personlighet Truls Svendsen sjøbein. I TV 2-serien «Truls - oppdrag hurtigruta» skal Svendsen løse en rekke oppdrag langs Norskekysten. TV 2 knaller også til med to andre premierer samme dag.

Glenn Engebretsen har allerede gjort seg opp en mening om hvilken premiere han har minst tro på.

- Jeg tror «Samurai sikkerhet» er det mest usikre. Humorprogrammer er veldig vanskelig å få til å fungere. Et godt eksempel er julekalenderene opp igjennom årene. Mange har floppet, få har lykkes, sier Glenn Engebretsen i MEC.

Teslo er mer nølende.

- Serien går i den gamle slotten til «Torsdag kveld fra Nydalen», påpeker han.

Målt etter seertall er det kanskje «Hver gang vi møtes» som har størst fallhøyde. TV 2 har sesongpremière på programmet lørdag kveld.

Hva gleder du deg mest til på TV? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere