NA24.no

Nå stiger Oslo Børs

Sist oppdatert:
Stemningen er nervøs, men akjsemarkedet viser styrke.

Investorene på Oslo Børs er forsiktige etter den siste tidens børsfall.

NA24 - din næringslivsavis

Flere eksperter har trodd at børsfallet ville fortsette, men så langt har Oslo Børs ristet av seg de verste skuffelsene.

Mandag morgen stiger hovedindeksen 0,60 prosent til 488,64 poeng, men usikkerheten er stor. I forrige uke økte frykten for en større korreksjon og det sendte børsen ned nesten syv prosent. Kredittmarkedet tørket inn og det ble vanskeligere å hente inn penger til å finansiere oppkjøp.

Markedet likte ikke denne utviklingen, men frykten virker å slippe taket.

- Vi må nok belage oss på at uroen kommer til å sitte i markedet en stund til, men jeg tror det verste er allerede over, sier aksjemegler Trym Riksen i DnB NOR Markets til NA24.

Statoil har lagt frem sitt tall for andre kvartal og leverer jevnt over noe bedre enn forventningene. Aksjen åpnet tilnærmet uforandret på 170 kroner, men stiger 0,74 prosent til 171,25 kroner.

Skattenivået gikk ned og reddet hovedinntrykket fra Statoil, men også før skattene ble tatt med viser den norske oljegiganten gode takter. Resultat før skatt endte på 28,3 milliarder kroner en nedgang fra 32,2 milliarder kroner i andre kvartal 2006, men likevel litt bedre enn hva analytikerne hadde ventet. Forventningene lå på rundt 28,1 milliarder kroner.

Oljeselskapet klarte å øke produksjonen og gjentar sin guiding fra tidligere.

Det andre som stjeler mye av oppmerksomheten er en fusjon innen seismikkmarkedet. De to norske seismikkselskapene TGS-Nopec og Wavefield Inseis går sammen og danner en mer konkurransedyktig aktør. Markedet tar godt i mot fusjonsplanene til de to selskapene og sender aksjekursene rett opp.

Wavefield Inseis sine aksjer stiger 12,24 prosent til 55 kroner, mens TGS-aksjen løftes 4,76 prosent til 110 kroner.

Bytteforholdet er satt til at Wavefield-aksjonærene får 0,505 TGS-aksjer for hver Wave-aksje de sitter på og vil sitte med 38 prosent av det sammenslåtte selskapet. Navnet vil bli TGS Wavefield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere