Gå til sidens hovedinnhold

Nå stuper børsen

Vondt blir verre på Oslo Børs.

Børsene i Asia og USA tester bunnivåene som er tre måneder gamle og Oslo Børs følger etter.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

På Oslo Børs blir hovedindeksen sendt ned hele 4 prosent til 214,33 poeng etter at oljeprisen har svekket seg markant fra morgenen.

Aksjekursen i flyselskapet Norwegian faller tung etter at de la frem et stort underskudd etter fjerde kvartal. Aksjen er ned 9,51 prosent til 37,10 kroner. Nedturen kommer etter at de legger frem et resultat som viser at kostnadene overgår inntektene.

Les mer: Stortap for Norwegian

Det er likevel tungvekterne som drar ned Oslo Børs. StatoilHydro faller 3,54 prosent til 114,30 kroner etter at oljeprisen faller noe tilbake igjen.

På råvarebørsen i London blir aprilkontraktene på nordsjøolje sendt ned fire prosent til 40,19 dollar per fat. Det skjer etter et prisrally som følge av overraskende nedgang i oljelagrene.

Yara faller 4,89 prosent til 150,75 kroner, mens nedturen fortsetter også for solenergiselskapet REC. Aksjen stuper 6,55 prosent til 51,30 kroner.

HTML EMBED

Flere har også presentert sitt resultat for fjerde kvartal fredag morgen. Eltek måtte ta store goodwillnedskrivninger og presenterte dermed et underskudd før skatt på 807 millioner kroner. Den underliggende driften viser en bedring og det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) økte til 168 millioner kroner fra 113 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Verre er utsiktene fra selskapet og meldingen om at kontantstrømmen fra driften fortsatt er svak.

Les mer: Elendig i Eltek

Eltek-aksjen stiger 1,82 prosent til 1,12 kroner.

Følg utviklingen på Oslo Børs

Roxar fikk et stort underskudd etter valutaeffekter, men viser ellers en vekst på driften og topplinjen. Leverandøren til olje- og gasssektoren har også mottatt en ordre til en verdi av 27 millioner kroner for levering av subsea våtgassmålere og flow assurance-produkter til et prosjekt utenfor sør-Amerika. Roxar-aksjen stiger 5,37 prosent til 3,53 kroner.

Les mer: Dollartrøbbel for Roxar

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken