Gå til sidens hovedinnhold

Nå trapper de opp streiken

Transport- og renholdsstreiken fører til møkkete kontorer og tomme hyller.

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) trapper opp streiken i dag, når de tar ut ytterligere 850 medlemmer i streik på godsterminaler rundt i landet.

- Vi var i kontakt med motparten nå i pinsen for å se om vi fant noen åpning, men det gjorde vi ikke. Vi står ennå veldig langt fra hverandre, sier nestleder Lars Johnsen i NTF til Nettavisen. Han sier at det nå ser ut til at streiken kan bli langvarig.

- Kampen skal vinnes, sier leder Roger Hansen i Transportarbeiderforbund i denne kommentaren der han poengterer at kampen for stillingsvernet må kjempes igjen og igjen.

- Historien forteller heller at det må kjempes om og om igjen. Stillingsvernets fiender lurer ”bak hver busk” med uthulende tariffkrav fra den andre siden, skriver Hansen.

Streiken i NTF startet 15. mai, og NTF var allerede da forberedt på en lang streik.

Rammer hele landet
Til nå har 868 medlemmer i Oslo-området vært omfattet av streiken som har pågått siden forrige helg, men fra tirsdag morgen tas ytterligere 850 medlemmer andre steder i landet ut i streik.

Ansatte iblant andre Bring, DHL, Schenker og Tollpost Globe legger ned arbeidet i protest mot vilkårene for vikarer og midlertidig ansatte.

Dermed vil du snart kunne oppleve at det blir vanskeligere å få tak i forbruksvarer i butikkene.

Mot innleid arbeidskraft
Hovedtillitsvalgt for de NTF-organiserte i Schenker, Jon Johannessen, sier at arbeidsgiverne har vært helt avvisende til terminalarbeidernes krav om en forpliktende avtaletekst om innleie av arbeidskraft.

- Vi har gjennom forhandlinger og mekling ført en kamp for trygge og faste arbeidsplasser, og tariffavtalen vår. Vi har i lengre tid sett en utvikling at bedrifter har brutt arbeidsmiljøloven med bruk av midlertidig ansatte. I tillegg leies det inn arbeidere fra bemanningsselskaper som går på lavere lønn enn det de fast ansatte har. Dette er sosial dumping i stor stil, og det vil vi ha en slutt på, sier Johannessen på NTFs hjemmeside.

En full oversikt over de nye bedriftene som er rammet av streik finner du her.

- Vi gir full støtte til de streikende transportarbeiderne og Transportarbeiderforbundets rettferdige krav for å motvirke sosial dumping i denne bransjen, sier LO-leder Roar Flåthen i en støtteerklæring til transportarbeiderstreiken.

Skitne kontorer og kjøpesentre
Også streiken for renholdspersonell trappes opp. Fra tirsdag morgen vil flere kontorer, skoler og andre bedrifter bli gradvis mer møkkete.

Norsk Arbeidsmandsforbund tar ut 1000 nye renholdere i streik fra tirsdag morgen. Dermed vil mer enn 2500 renholdere være ute i streik.

Se hele streikeuttakslisten hos Norsk Arbeidsmandsforbund.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus