NA24.no

Nå vil Chavez straffe bankene

I hvert fall så lenge de er private og ikke gjør som han sier.

Venezuelas mektige og omstridte leder, Hugo Chávez, truer private banker med sanksjoner dersom de ikke følger opp myndighetenes reguleringer, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Chávez mener at bankene er konstruert for å gripe inn i finanssystemet og tilby kreditt til mennesker som kjøper bolig eller produserer mat, fremfor å generere store summer til sine eiere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dersom private venezuelanske banker ikke følger stien, innordner seg med konstitusjonen og lovene må de bli sanksjonert. Det eneste som kan få denne regjeringen og dette sosialistiske prosjektet til å akseptere private banker er dersom de oppfyller deres plikt til og blir med regjeringen på å promotere økonomisk utvikling, sier Chávez, ifølge Associated Press.

Dette er ikke første gang at Chávez truer med å gå etter banker som unnlater å gjøre det han måtte føle for. I januar i fjor truet han med å ta kontroll over private banker som neglisjerte lover som krever at nesten en tredel av alle lån skal gis til jordbruk, boliger og mindre bedrifter til lave renter.

I sin kamp for å skape en sosialistisk stat har Chávez blant annet et nasjonaliseringsprogram for oljeselskaper i landet.

I takt med mannens økende makt og større motvilje mot private interesser har flere tusen av landets rikeste flyktet. Det flere har fryktet er at Chávez proklamerte sosialistiske revolusjon vil føre til at landet, i likhet med Cuba, ender opp som en ettpartistat som legger store føringer på individenes rettigheter.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere