NA24.no

Nå vil SAS kjøpe fly

Foto: Berg-Rusten, Ole (SCANPIX)
Det kriserammede flyselskapet tar beslutningen i år eller til neste år.

Ifølge den danske avisen Børsen er det kriserammede flyselskapet SAS i ferd med å ta en beslutning om kjøp av nye fly. Beslutningen kan bli tatt allerede i år, eller til neste år.

- Vi tar beslutningen om kjøp av nye fly i løpet av dette året eller neste år, sier viseadministrerende direktør John Dueholm i SAS til Børsen.

Henter penger
SAS er akkurat nå i markedet med en kriseemisjon for å hente inn penger til videre drift av selskapet. Emisjonen er på 5 milliarder svenske kroner.

ifølge Dueholm blir det ikke aktuelt å kjøpe nye fly før etterspørselen tar seg opp. SAS forventer at etterspørselen for alvor tar seg opp i 2010 eller i begynnelsen av 2011. I øyeblikket fly selskapet med flere tusen ledige flyseter, og disse ønsker SAS å utnytte først.

Etter dette vil SAS utnytte sin flåte bedre. Planen er en bedring i utnyttelsen på fem til syv prosent. I tillegg til dette utløper leasingavtalene for 63 av selskapet 185 fly.

Vil bytte gamle fly
Børsen skriver at planen til flyselskapet er å bytte ut de eldste flyene i selskapets flåte. SAS sitter på 29 MD-fly som er produsert i 1990.

SAS-ledelsen ønsker å vente lengst mulig, for å få med seg de siste teknologiske utviklingene, ved kjøp av nye fly.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere