*Nettavisen* Økonomi.

Nå vil Siv endre bruken av oljefondet

IKKE BARE UTLANDET: - Vi ser på muligheten for å investere i unoterte aksjer og infrastruktur, samt at vi gjennomgår investeringsstrategien for eiendom, sier Siv Jensen om fremtidig investeringsstrategi for oljefondet.

Finansminister Siv Jensen (Frp) varsler endringer i måten oljefondet investeres på.

26.02.14 08:26

Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet, investerer i dag i aksjer, eiendom og renteinstrumenter utenfor Norges grenser, blant annet for å hindre at norsk fastlandsøkonomi skal bli for het.

Fremskrittspartiet har programfestet at en del av oljeformuen skal investeres i norske selskaper som ikke er børsnotert. Under et besøk hos Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) tirsdag gikk Jensen langt i å antyde at dette også vil bli regjeringens politikk, skriver Dagens Næringsliv ifølge NTB.

– I og med at fondet stadig blir større, må vi se etter nye markeder, og det pågår et arbeid for å se på muligheten for å gjøre endringer. Vi ser på muligheten for å investere i unoterte aksjer og infrastruktur, samt at vi gjennomgår investeringsstrategien for eiendom, sa Jensen.

På spørsmål om å være mer konkret i sine uttalelser, svarte Jensen:

– Det er all mulig grunn til å anta at det vil bli gjort endringer i hele strukturen. Spørsmålet er hvordan. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag