*Nettavisen* Økonomi.

Naboen vil stanse Røkkes strandutbygging

Bildet av Kjell Inge Røkkes luksuseiendom ble tatt mens tomtene ble bygget ut. I strandkanten står et badehus som Røkke ønsker å få revet. Foto: Christian Bakken/Nettavisen

Kjell Inge Røkke har trøbbel med både naboen og fylkeskommunen.

09.11.15 13:52

Den kjente finansmannen har kjøpt tomter for flere titalls millioner kroner på Konglungen i Asker de siste årene.

Boligmassen på luksuseiendommen er nå ferdig oppgradert, men fortsatt gjenstår det å heve standarden på strandlinjen.

Røkke har tidligere fått avslag av kommunen om dypvannsbrygge til reketråleren Trygg, og nå har det dukket opp nye strandproblemer, skriver Kapital og Budstikka.

- Sperrer for bading
Røkke har søkt om å rive et badehus og en brygge for å kunne opprette en ny pelebrygge på 10 kvadratmeter, men det har nabo Henning Ruud sterke innvendinger mot.

Ifølge Budstikka mener Ruud at bryggen ligger så nært hans eiendom at den vil være i strid med kravet i plan-og bygningsloven om fire meters avstand til naboeiendommer.

- Tiltaket er en betydelig forverret situasjon sett fra vår side og sperrer tilgang/bading fra egen strand, skriver Ruud i en e-post til kommunen, ifølge Kapital.

Akershus fylkeskommune påpeker at den planlagte bryggen er større enn bryggestørrelsene som er fastsatt i reguleringsplanen for Konglungen, men karakterisere likevel Røkkes forslag som tilrådelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

«Bryggen» som ligger utenfor strandhuset, er i virkeligheten et kunstig svaberg som er laget av steinblokker fra et steinbrudd i Larvik. Steinblokkene er «kledd» med et materiale slik at det hele ser ganske så ekte ut. Foto: Christian Bakken/Nettavisen


- Et hageskur
Fylkeskommunen mener imidlertid at badehuset bør bevares og settes i stand.

Det er en beskjed som får Røkkes arkitekt, Kristian Fodstad, til å se rødt.

– Strengt tatt kan man sammenligne badehuset med «et hageskur kjøpt på Bauhaus», skriver han i et brev til kommunen, ifølge Budstikka.

Røkkes Asker-eiendom består av fire eneboliger. På tomtene er det blant annet underjordiske anlegg, tennisbane, svømmebasseng, tjenerboliger og en om lag to hundre meter lang strandlinje.

Les også: Her er Røkkes juksebrygge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.