*Nettavisen* Økonomi.

Nær årstopp på børsen

Bred oppgang på Oslo Børs.

14.01.10 18:03

Oslo Børs viste robust oppgang torsdag. Hovedindeksen steg 1,15 prosent til 381,10 poeng, og børsen har dermed hentet inn mesteparten av den kraftige fallet tirsdag denne uken.

Det er generelt positiv stemning på øvrige europeiske børser. Etter markant fall onsdag, steg oljeprise noe tidligere på dagen, men utover dagen har den falt tilbake igjen.

Blant tungvekterne på Oslo Børs var det overveiende positive tall torsdag. Mest steg Storebrand, med 3,7 prosent til 45,76 kroner. Like etter fulgte Royal Caribbean og DnB Nor med henholdsvis 3,5 prosent til 152,20 og 3,2 prosent til 70,45. Statoil steg 0,8 prosent til 146,80 kroner.

Lageroppbygging
Oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viste en overraskende utvikling onsdag ettermiddag.

Destillatlagrene vokste i forrige uke, mens markedet hadde forventet at sprengkulde ville medføre at amerikanerne fyrte mer og at det ville gi en nedgang i destillatlagrene. I tillegg var veksten i både råoljelagrene og bensinlagrene langt større enn hva markedet hadde regnet med på forhånd.

Oljeprisen falt markant onsdag, hentet seg noe inn tidlig torsdag, men ligger nå i minus igjen. Et fat Brent-olje koster nå 79,37 dollar, et fall på 28 cent.

Labre USA-tall
Mot slutten av dagen kom flere makrotall fra USA. De var jevnt over labre, men ikke sjokkerende dårlige. Spesielt var detaljhandelen i desember klart dårligere enn markedet hadde trodd.

Les mer: Fall i detaljhandelen og Flere søkte om ledighetstrygd i USA

Blir Charter-Kjos
Norwegian og reiseselskapet Star Tour har inngått en avtale om transport av Star Tours kunder i vintersesongen 2010-2011.

- Dette er en viktig kontrakt for Norwegian som gir oss et betydelig antall flyvinger vinteren 2010 - 2011. Vi er glade for at Star Tour har valgt oss som samarbeidspartner og har klare ambisjoner om at dette samarbeidet skal fortsette også inn i sommeren 2011, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegian-aksjen steg 2,9 prosent til 126,50 kroner.

Les mer: Nå blir han «Charter-Kjos»

Forlenger
Prosafe opplyser at Shell Philippines Exploration har utøvd en opsjon på å benytte boligriggen Safe Astoria i ytterligere 30 dager. Prosafe-aksjen steg 3,6 prosent til 35,30 kroner.

Les mer: Shell forlenger med Prosafe

Ordre til Nordic
Nordic Semiconductor har i dag mottatt en ny ordre på komponenter til PC-tilbehør segmentet til en samlet verdi av 6,8 millioner kroner. Komponentene skal leveres i andre kvartal 2010. Aksjen steg 5,4 prosent til 63,750 kroner.

I øvre ende
TECO Coating Services opplyser i en børsmelding at forlengelsen av en avtale som de tidligere har meldt om blir verdt 1,6 millioner euro, noe som er i den øvre enden av det som tidligere er blitt meldt. Aksjen steg 7,5 prosent til 1,43 kroner.

Les mer: Bekrefter millionoppdrag

Endelig seier
Onsdag etter børs ble det klart at Samferdselsdepartementet ikke anker en viktig sak som blant annet kunne kostet Telio dyrt i avgifter. Telio-aksjen steg torsdag 1,9 prosent til 3,50 kroner.

Les mer: Telio-seier endelig

Sammen med Fugro
Oljeserviceselskapet EMGS vil nå starte opp et multiklientprogram sammen med Fugro, som EMGS har en allianse med. Multiklient-prosjektet gjelder 3D EM i Norskehavet. EMGS steg 10 prosent til 6,70 kroner.

Les mer: Multiklient for EMGS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.