*Nettavisen* Økonomi.

Nagell-Erichsen vil skape hesteparadis

Vil tilby solarium og svømmetrening til hestene.

30.10.09 09:21

Schibsted-arving og eksmilliardær Einar Nagell-Erichsen har inngått en avtale med galopptrener Niels Petersen om en omfattende samarbeidsavtale innen hestesport. Det går frem av en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Duoen skal kombinere fasilitetene på Semb Hovedgård med de fasilitetene Petersen har tilgjengelig på Øvrevoll, for å lage et tilbud til hesteeierne de selv kaller «helt unikt og komplett. Avtalen skal også danne grunnlaget for å tilrettelegge og videreutvikle Semb Hovedgård som et fullverdig treningssenter for galopphester. Niels Petersen får ansvaret for samtlige av Nagell-Erichsens aktive galopphester.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jønsson, Stig-Åke (Scanpix)

Gir hestene solarium og svømmetrening
På Semb finnes blant annet ridehall, en 1600 meter lang «wood-chip» treningsbane, skogsveier tilrettelagt for ridning, «horsewalker», store luftegårder og beiter. På Øvrevoll har Petersen i sitt anlegg tilgang på såkalt «svømmetrening» i det som kalles en «hydrohorse-trainer», tredemølle, vibrerende gulv, solarium, «horsewalker» og luftegårder, i tillegg til baneanleggets fasiliteter.

Totalt vil det nye samarbeidet omfatte cirka 50-55 galopphester i trening, der cirka 35 vil være oppstallet på Øvrevoll og om lag 15 på Semb Hovedgård.

Petersen vil prøve å skape synergier ved å bruke personalet på begge treningssentrene ved behov. Patrick Murphy og Marianne Petersen vil ta rollene som assistenttrener og stedlig ansvarlig ved henholdsvis Semb og Øvrevoll.

Vil være klare
Det tenkes også på fremtiden.

- Når det gjelder stutteridelen på Semb er Einar Nagell-Erichsen i dialog med flere interessante og velkvalifiserte kandidater. De rette ressurser vil også på dette området være på plass i god tid før bedekningssesongen starter, står det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.