Narkopenger forsvant fra politiet

250.000 kroner som politiet i Østfold koblet til et stort narkobeslag, er sporløst borte. Ingen vet om pengene er stjålet eller mistet.

09.06.06 08:43

Det er Aftenposten som skriver om kontantbeslaget.

Politiet i Sarpsborg fant flere tykke seddelbunker i en bil, som de mente var på vei for å kjøpe et stort parti hasj som var beslaglagt dagen i før. Da de talte dem opp, viste det seg at det dreide seg om en kvart million kroner.

Men da rettssaken skulle starte for ett år siden, var pengene borte. Enten ved et uhell eller ved god hjelp av en utro tjener, var 250.000 kroner sporløst forsvunnet.

Politimann bøtelagt
Etter at saken ble anmeldt av politimesteren i Østfold er en tjenestemann ved Halden politistasjon bøtelagt, men ikke anklaget for å ha stjålet pengene. Han hadde unnlatt å sende pengene videre til Kripos, og husket ikke selv om pengene var låst ned i eget skrivebord eller på beslagrommet. Siden har ingen sett pengene.

- Tjenestemannen er straffet for brudd på rutinene. I tillegg er Østfold politidistrikt ilagt en foretaksstraff på 50 000 kroner, begrunnet i at det ved Halden politistasjon, over tid, har manglet nødvendig kontroll med og sikkerhet i behandlingen av beslag, sier leder av Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus til Aftenposten.

Kan ha blitt stjålet
Ifølge ham har de ingen holdepunkter for hva som er skjedd, og har gitt opp å finne ut hvor pengene er blitt av.

- De kan ha blitt stjålet, eller de kan ha havnet i en søppelkurv ved et uhell. Vi vet ikke, vi har rett og slett ikke kommet frem til noen spesielt sannsynlig forklaring. sier han til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.