NA24.no

Narve raser fra seg

Sist oppdatert:
Narves vindkast avtar i styrke, men stormen er ikke helt over ennå.

Lørdag er det fremdeles store flyforsinkelser, og Sørlandsbanen sliter med å komme i gang etter at et tog kjørte seg fast fredag kveld.

Stormen har påført en svært stor mengde hus, båter, biler og infrastruktur enorme skader. Totalt sett kanskadene etter Narve komme opp i 40 millioner norske kroner.

Utover dagen vil ikke Narves pust lenger blåse til sterk storm nordover i landet. Ifølge Storm Weather Center vil den svært kraftige sørøstlige vinden fra Trøndelag til Vest-Finnmark minke noe.

Varsler full storm
I Vest-Finnmark må man likevel belage seg på skikkelig stormvær.

- I Vest-Finnmark vil fremdeles full storm kunne komme til å blåse opp, med kraftige vindkast opp mot 30 meter per sekund, opplyses det.

Spredt snø er ventet i Nordland og Troms.

Også søndag ventes fremdeles inntil full storm fra sør og litt spredt snø i Vest-Finnmark, melder Storm.

Lysere utsikter
I Nordland og Troms vil det kunne blåse sør til sørvestlig liten storm og komme litt snø.

Allerde i morgentimene lørdag gir snøddrivet på Sør- og Østlandet seg, og en kortvarig høytrykksrygg gir bud om muligheter for solgløtt. Rolige vindforhold varsles oså.

Det norske meteorologiske institutt (DNMI) har trukket ekstremvarslene, og regionleder Helge Tangen ved Værvarslinga forteller at han er fornøyd med hvordan varsler om ekstremvær er blitt håndtert.

- Nødvendig ekstremvarsling
-Via media ser vi at samfunnet har vært forberedt, at beredskapen har fungert og at folk har tatt de nødvendige forholdsregler. Via media ser vi også at ekstremvarselet har vært berettiget, for konsekvensene av været har vært mange: Tak har fløyet av hus og båttrafikken har stanset, understreker Tangen.

Ifølge DNMI er det for første gang utstedt ekstremvarsel på grunn av fralandsvind.

Les mer om været her.

Her kan du sjekke de siste trafikkmeldingene.

Her kan du sjekke de siste meldingene om flyforsinkelser fra Avinor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere