Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Nasdaq får norsk refs - kona kunne handle i Einar Aas' navn

Knapt noen har gått like raskt fra å være milliardær til å bli konkurs som krafttraderen Einar Aas. Krafttraderen bor i en praktfull villa med egen strand og utsikt mot sjøen i Grimstad. Han har figurert med enorme inntekter og milliardformue i skatteligningen i flere år.
Knapt noen har gått like raskt fra å være milliardær til å bli konkurs som krafttraderen Einar Aas. Krafttraderen bor i en praktfull villa med egen strand og utsikt mot sjøen i Grimstad. Han har figurert med enorme inntekter og milliardformue i skatteligningen i flere år. Foto: Arkivfoto/Google Street View
Nasdaq refses for slett kontroll av Finanstilsynet blant annet for manglende oppfølging av at kona og to krafttradere kunne handle i hans navn.

Finanstilsynets ferske rapport om råvarebørsen Nasdaq Oslo, der Aas i mange år tjente hundrevis av millioner kroner på sin krafttrading, avdekker at to av Arendals fremste krafttradere, Grunde Thorsen og Åsmund Haugsvær, ikke bare har vært stedfortredere for Aas, men også handlet gjennom hans medlemskap på råvarebørsen. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) (krever abonnement) fredag.

Les også: Krafttrader Einar Aas gikk glipp av 2700 millioner kroner

I tillegg har Einar Aas' kone, Torunn Kveim, stått oppført som fullmektig for Einar Aas uten å ha kompetanse på råvaretrading. Torun Kveim har aldri vært involvert direkte i mannes kraftinvesteringer. Hun har drevet blant annet den eksklusive klesbutikken Høyer i Arendal, Grimstad og Kristiansand, skriver DN.

Les også: Einar Aas' luksushytte ute for salg

I rapporten fra tilsynet er navnene på de omtalte og deres selskaper sladdet, sammen med en rekke sentrale opplysninger i saken. DN har fått bekreftet identiteten fra flere uavhengige kilder.

Les også: Spillet er over for landets mest ukjente milliardær

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!