*Nettavisen* Økonomi.

Nasjonaliseringen begynner

Venezuela har i dag sagt at landet skal nasjonalisere et amerikanskeid selskap.

09.02.07 15:43

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Venezuela har i dag signalisert at alle kraftselskaper i landet skal bli nasjonalisert. Dette gjelder også et amerikanskeid elektrisitetsselskap, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Hugo Chavez ønsker å sette fart i planen om å få innført sosialisme, i sin nye seksårsperiode, i landet og skal med det i bakhodet ha bestemt seg om å ta full kontroll over landets kraft.

Les også: Nye trusler mot Statoil og Vil kaste ut Statoil

Finansminister Rodrigo Cabezas sa i dag at landets største elektrisitetsselskap, Electricidad de Caracas, EDC, skal bli nasjonalisert. Største eier i dette elektrisitetsselskapet er det amerikanske selskapet Arlington, som sikret seg kontroll med et fiendtlig oppkjøp på 1,6 milliarder dollar i 2000.

Når Chavez snakket på mandag nevnte han ingen spesielle selskaper, men Cabezas sa i dag at ingen kraftselskaper vil spares fra nasjonaliseringen. Noe som betyr at staten vil ta kontroll over EDC.

- Hele elektrisitetssektoren er inkludert fordi det er et strategisk element for utviklingen av den nasjonale økonomien, sier finansministeren, ifølge Reuters.

Aksjekursen til EDC falt med over seks prosent på dagens handel. Tirsdag raste selskapsverdien med 20 prosent før aksjen ble suspendert. I går var aksjen suspendert fra handelen.

Les også: Chavez raserer børsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.