*Nettavisen* Økonomi.

Nasjonalister klager på Dagbladet

Drapstrusler mot glamourmodell skaper høye bølger.

Det er organisasjonen «Norgespatriotene» som klager Dagbladet inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bakgrunnen for klagen er at organisasjonen har kåret modellen Helene Rask til «ukas kjendis» på sitt nettsted. I etterkant har Rask fått drapstrusler per telefon. I Dagbladets omtale av saken går det frem at det ikke er kjent hvem som har ringt inn truslene.

Norgespatriotene reagerer på at Dagbladet likevel omtaler vedkommende som ringte inn trusselen som nasjonalist på forsiden av avisen mens det i artikkelen fremgår at Rask ikke vet noe om innringeren.

Føler seg krenket
- Vi kan ikke akseptere hvordan Dagbladet urettmessig legger skylda på nasjonalister, skriver organisasjonen på sine nettsider.

I sin klage viser organisasjonen til Vær Vær Varsom-plakatens paragraf 4.4: «Sørg for at overskrifter, henvisninger, ingresser og inn- og utannonseringer ikke går lengre enn det er dekning for i stoffet»

Norgespatriotene skriver i sin PFU-klage at «det er overhodet ingen tvil om at Dagbladet har brutt denne paragrafen».

- Som det klart kommer frem av artikkelen, er det ukjent hvem som står bak drapstrusselen. Når man da legger urettmessig skylda på nasjonalister, er dette et klart brudd på ovennevnte paragraf. Vi vil selv betegne vårt parti som nasjonalistisk og finner Dagbladets overskrift derfor svært krenkende, skriver organisasjonen i klagen.

Vurderer politianmeldelse
Helene Rask sier til Dagbladet at hun setter liten pris på å bli kåret til ukens kjendis av nasjonalistorganisasjonen. Hun vurderer å politianmelde Norgespatriotene.

- På den ene siden har jeg ikke lyst til å gi dem denne oppmerksomheten. Men samtidig vil jeg vise at jeg synes dette er alvorlig. Jeg har mange utenlandske venner, og bryr meg ikke om hvor folk kommer fra så lenge de er hyggelige, sier Rask til Dagbladet.

Norgespatriotenes leder Øyvind Heian sier til Dagbladet at han ikke skjønner at Helene Rask reagerer på å bli brukt på hans hjemmeside.

- Det er underlig. Jeg ville tro at enhver kjendis ble glad og beæret av å være på vårt nettsted, sier Heian.

NA24 Propaganda har forsøkt, men ikke lykkes med, å nå ledelsen i Dagbladet for en kommentar.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Annonsebilag