*Nettavisen* Økonomi.

NATO-topp Jens Stoltenberg måtte stå i kø med alle andre

Jens Stoltenberg (rød ring) i samtale med blant andre Schibsted-topp Kristin Skogen Lund (mørk drakt) før middagen. Innfelt til venstre arbeidsminister Anniken Haugli (øverst), Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsråd Linda Hofstad Helleland med ektemann og partikollega Trond Helleland på vei inn til middag. Foto: (Scanpix/Nettavisen)

- Det går helt fint. Vi bor i et demokratisk land, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til Nettavisen.

OSLO SPEKTRUM (Nettavisen): Det hjelper ikke å være en av verdens mektigste militærledere i møtet med norsk køkultur. Der andre organisasjoner og nasjoner kanskje ville funnet en VIP-inngang til NATOs generalsekretær, måtte Jens Stoltenberg gjøre som alle andre da han kom til sine egne på NHO-middag onsdag kveld: Stille seg bakerst i køen i Oslo Spektrum.

- Det går helt fint. Det er et demokratisk land, smilte Jens Stoltenberg da Nettavisen påpekte at køståing ikke er hverdagskost for NATOs øverste sjef.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved enden av køen var de tid for fotografering, her sammen med stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap), Telenor-sjef Sigve Brekke og Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Samfunnstopper

I køen var han utvilsomt den med navnet med mest internasjonalt klang, men han hadde selskap av en rekke samfunnstopper - som også smørte seg med tålmodighet og ventet de rundt ti minuttene det tok før de fikk komme inn til middag. Den besto blant annet av den norske favoritten taco, med en helt spesiell vri.

Serverer taco med andelår på NHO-fest

Den eneste som slapp kø, var han som kom til sist: Alle gjestene satt til bords da kronprins Haakon gjorde sin entré slik at han fikk den røde løperen for seg selv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kronprins Haakon kom helt til slutt og fikk den røde løperen for seg selv. Her ønskes han velkommen av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Hagen varsler nedleggelser

Middagen markerte avslutningen på NHOs årskonferanse 2019, hvor Nettavisen intervjuet Stein Erik Hagen tidligere på dagen:

- Stein Erik Hagen venter nedleggelser

Også den svenske direktøren Karin Petterson vakte oppsikt med sitt utspill:

Svensk redaktør ber nordmenn skjerpe seg

Annonsebilag