NA24.no

Natt & Dag konkurs

Sist oppdatert:
Siste nummer av gratisavisen Natt & Dag kommer fredag.

- Vi har lykkes i å snu utviklingen i Sverige, men mislykkes med dette i Norge, sier styreformann Harri Roschier i Forlaget Natt & Dag.

NA24 - din næringslivsavis


Kroken på døren
Styret i Natt & Dag forlag leverte torsdag leverte inn oppbudsbegjæring, og kaster inn håndkleet etter nesten 20 år som gratisavis i Oslo.

- Tross anstrengelser og god kampånd fra personalet og en betydelig kapitalinfusjon fra moderselskapet har ikke virksomheten blitt lønnsom i Norge, sier Kim Weckstrôm som har vært administrerende direktør siden i februar i år.

I fjor sommer kjøpte det finske selskapet Medianorth group den norske gratisavisen.

Forhandlinger brøt sammen
NA24 har ved flere anledninger skrevet om avisen som har slit økonomisk de siste månedene, og at eieren febrilsk har prøvd å selge avisen.

- Natt & Dags eiere har hele våren forhandlet med flere potensielle interessenter om løsninger som skulle ha garantert en forsatt utgivelse av Natt & Dag kombinert med sterk internett-satsning. Forhandlingene avbrøt som resultatløse i går, heter det.

NA24 har grunn til å tro at Edda Media skal ha vært med i disse forhandlingene.

Les også: Natt & Dag i spill

Skulle tjene penger

De finske eierne var optimistiske til at avisen skulle klare å komme over kneika, og hadde budsjettert en omsetning på åtte millioner, og et nullresultat i år.

- Vi skal tjene penger i 2009 med en omsetning rundt 12-15 millioner kroner, sa styreformannen til NA24 tidligere i år.

Natt og Dag har slit tungt og har 16 millioner i minus ifølge siste tilgjengelige regnskap fra 2006.

Les også: Helmørkt for Natt & Dag

Viktig bidragsyter
Natt & Dag var på 90-tallet et toneangivende talerør for hva som rørte seg innen reklame, musikk, film og klubbkulturen i Oslo.

De siste årene har avisen slit med alvorlige problemer økonomisk, og redaksjonelt.

- Natt & Dag har vært ett av våre minste business områder som har krevd stor oppoffrelser og satsninger både fra de ansatte og eierne i forhold til oppnådd resultat, skriver Kim Weckström.

Han legger til at de etter ti måneder må kaste inn håndkleet.

- Vi har innsett at vi ikke kan fortsette virksomheten, sier han.

- Naturligvis håper vi at det finnes andre interessenter som vil overta utgivelsen av Natt & Dag og utvikle virksomheten både på print og internet, sier Roschier.

Les også: Annonsesvikt i Natt & Dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere