NA24.no

NattoPharma ser pluss i 2010

Kostnadskuttene begynner å virke hos vitaminprodusenten.

NattoPharma er i ferd med å gjennomføre en ny reorganisering med kostnadskutt. Resultatene begynner å vise seg i tredje kvartalstallene, men selskapet venter full effekt først i første kvartal neste år.

I tredje kvartal hadde NattoPharma inntekter på 6,7 millioner kroner fra salget av sitt K-vitamin kosttilskudd, opp fra 5,7 millioner i samme periode i fjor. Driftskostnadene er samtidig senket fra 8,7 til 8,4 millioner kroner

Driftsresultatet ble således forbedret fra minus 3 millioner i tredje kvartal 2008 til 1,7 millioner i årets tredje kvartal. Økte rentekostnader spiser imidlertid opp deler av kostnadsbesparelsene for Morten Sundstø & co og ga et resultat før skatt på minus 2,8 millioner kroner, mot minus 3,3 millioner et år tidligere.

Selskapet hentet i oktober inn 10 millioner kroner i en emisjon og mener de nå er i ferd med å danne grunnlaget for et positivt resultat for 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere