NA24.no

NattoPharma skuffet over resultatet

Helsekostselskapet legger frem et underskudd, men tror på bedring.

NattoPharma synes resultatene var skuffende for første kvartal, men de har tro på å nå målene for inneværende år.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt ble på minus 6,11 millioner kroner, mens de hadde minus 1,10 millioner kroner i samme periode i fjor. Det er svakere enn hva selskapet hadde forventet. Driftsresultatet viser et underskudd på 5,92 millioner kroner etter at kostnadene økte markant, mens de hadde et underskudd på driftsresultatet på 0,77 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Driftsinntektene sank til 5,17 millioner kroner fra 7,40 millioner kroner.

NattoPharma venter å få godkjent i løpet av sommeren, og vil øke investeringene innen forskning og utvikling i tiden fremover. Helsekostselskapet gjentar forventningene om å nå en omsetning på mellom 80 og 90 millioner kroner i 2008, og venter også et positivt driftsresultat i samme periode.

De har også startet en ny klinisk studie hvor det kombineres bruken av MenaQ7 med enten omega-3 eller krill.

- Dette er en spesiell interessant kombinasjon da både omega-3 og krill olje er helsebringende oljer, men med en noe annen virkningsmekanisme enn MenaQ7. Kombinasjonen forventes å ivareta begge typer ingrediensers positive effekter, spesielt med tanke på hjertekar helse, kommenterer Dr. Anne Bjørnebye Vik i NattoPharma.

Nå håper selskapet at de kan kombinere K2-vitamin med Omega-3 og dermed øke markedspotensialet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere