NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Natuna nærmere for StatoilHydro

Det indonesiske statsoljeselskapet skal snart ta partnerbeslutningen.

Ifølge Reuters vil Indonesias statsoljeselskap Pertamina i løpet av inneværende eller neste måned ta beslutningen om hvem som skal bli selskapets tekniske partner i forbindelse med utbyggingen av det enorme gassfeltet Natuna D-Alpha.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det er en talsperson for PErtamina som opplyste dette til Reuters tirsdag.

Gassblokken Natuna D-Alpha skal innholde reserver på 222 billioner kubikkfot gass, hvorav 46 billioner kubikkfot er ansett som utvinnbare.

StatoilHydro er et av åtte internasjonale oljeselskaper som er aktuelle som partner for Pertamina til utbyggingen. Bakgrunnen for det mulige partnerskapet er at Pertamina ikke besitter kapasitet til å påta seg en så stor utbygging alene.

Ifølge Reuters skal utbyggingen ha en estimert ramme på 40 milliarder dollar. Det er konsulentselskapet Wood Mackenzie som bistår Pertamina i valget av partner.

Foruten StatoilHydro er oljeselskapene ExxonMobil, Chevron, Total, Royal Dutch Shell, Eni, Petronas og China National Petroleum Corp aktuelle kandidater for Pertamina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere