NA24.no

Natural vant patentsak

Natural har presset franske ArkoPharma til et forlik i en sak om brudd på Natural CLA-patent.

Bioteknologiselskapet Natural er fornøyd etter å ha presset frem et forlik i USA som følge av et søksmål selskapet la an mot franske ArkoPharma etter brudd på Naturals CLA-patenter.

NA24 - din næringslivsavis

ArkoPharma har ifølge Natural vedkjent å ha brutt med Naturals patentkrav, og ønsker ikke å bestride Naturals krav om erstatning for patentbrudd.

Som en del av forliksavtalen som nå er inngått forplikter ArkoPharma seg til å betale erstatning til saksøkerne, samt kun benytte CLA fra Naturals lisenstakere i sine kosttilskuddsprodukter.

- Utfallet av søksmålet bekrefter styrken av patentporteføljen, og bør være en vekker for eventuelle andre aktører involvert i produksjon og salg av ikke-lisensiert CLA, uttaler adm.direktør Jostein Dalland i Natural i en kommentar.

Dalland mener at ingen selskaper skal kunne dra nytte av Naturals betydelig investeringer i CLA-forskning uten å kjøpe vare fra en av Naturals lisenstakere.

- Dette er selve kjernen i patentinstituttet, og fundamentet for vår investering i rettighetsbeskyttet innovasjon, sier Dalland.

Det var i juni 2006 at Natural tok ut søksmål mot selskapet ArkoPharma, en større produsent av kosttilskudd og helsekost med hovedkvarter i Frankrike, for brudd på patenter vedrørende bruk av konjugert linolsyre (CLA) som kosttilskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere