NA24.no

Nav-ledere risikerer sparken etter snoking på ansatte


SNOKING: Fire nåværende og tidligere ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten i Aust-Agder.
SNOKING: Fire nåværende og tidligere ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten i Aust-Agder.
Sist oppdatert:
Nav i Aust-Agder har avdekket at fire nåværende og tidligere ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten.

Det bekrefter Nav-direktør Hilde Høynes i Aust-Agder overfor Agderposten.

Hun opplyser at det dreier seg om to avdelingsledere og én leder. De tre har gjort henholdsvis 47, 36 og 24 ulovlige søk på kolleger.

Det er også avdekket at en fjerde leder har foretatt ulovlige søk på kolleger, men vedkommende har nå sluttet.

Nav-direktøren sier det allerede er konkludert i én sak. Vedkommende er blitt ilagt ordensstraff. Dette innebærer tap av ansiennitet fra én måned til to år, og/eller varig eller midlertidig omplassering til annen stilling. Ifølge Høynes er de to andre sakene fortsatt under utredning. Dersom etaten konkluderer på strengeste måte, risikerer de to i verste fall avskjedigelse.

Les også: Dette er utbetalingsdatoene for Nav-stønader i desember

– Det er alvorlig at det skjer urettmessige oppslag. Det er svært viktig for oss at alle brukere og ansatte skal være trygge på at vi behandler opplysningene på en forsvarlig måte, sier Høynes.

Etter det Agderposten forstår, skal de berørte ansatte ha begjært innsyn i loggene etter selv å ha fattet mistanke om lovbruddene. Loggene ble deretter gjennomgått og snokingen avslørt.

Les mer: Nær ni av ti minstepensjonister er kvinner

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere