Navarsete snur i armbånd-saken

Foto: Foto (ODD HELGE BRUGRAND)

Liv Signe Navarsete snur i saken og kontakter ligningsmyndighetene.

09.09.10 08:10

SP-leder Liv Signe Navarsete har tidligere nektet å legge fram dokumentasjon på at hun skattet av armbåndet hun fikk av Aker Yards i 2006.

Nå har hun imidlertid snudd i saken.

- Jeg vil i morgen be ligningskontoret stadfeste at det ikke har kommet fram nye opplysninger i saken - det vil si at jeg har oppgitt armbåndet til beskatning, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en uttalelse.

- Dårlig råd fra SMK
Navarsete har tidligere opplyst til TV2 Nyhetene at Statsministerens kontor (SMK) har rådet henne til ikke å legge fram ligningsopplysningene.

- Statsministerens kontor har så langt rådet oss til å ikke gjøre det, for det vil være et nytt steg i forhold til å gå over i et forhold som er mellom den enkelte og ligningsmyndighetene, sa hun til TV2 Nyhetene onsdag ettermiddag.

- Det rådet fra SMK var dårlig, sier Høyres stortingsrepresentant Per Kristian Foss til Nettavisen.

Foss roser Navarsete for å ha valgt en snuoperasjon.

- Det er fornuftig at hun gjør det. Det er ingenting som hindrer en politiker å være åpen på et slikt skattespørsmål når det har mer å gjøre med offentlig enn privat interesse. Dette er en gave til departementet som hun har urettmessig beholdt. Så derfor er det av offentlig interesse, sier Foss.

- Hun bør be dem oppheve tausheten på innrapportering og beløpets størrelse, legger han til.

Kritikkverdig
Foss mener hele prosessen har vært rotete fra dag én, og mener statsminister Jens Stoltenberg burde ha klargjort gavepraksisen for statsråder langt tidligere enn det han gjorde.

- For en gangs skyld så var han i hvert fall rask med å lage nye regler, men det har drøyd veldig lenge, sier han og påpeker at det har tatt nesten ett år fra Stortinget vedtok den nye gavepraksisen til SMK sendte ut rundskrivet i februar i år.

- Det som er kritikkverdig er at statsministeren er så rask med å ordne opp så fort det kommer i media, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.