*Nettavisen* Økonomi.

Navarsetes rådgiver støtter Borten Moe

Liv Signe Navarsetes tidligere rådgivere går ut med full støtte til Ola Borten Moe til jobben som nestleder i Senterpartiet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Erlend Fuglum var en av Liv Signe Navarsetes nærmeste medarbeidere i regjering. Nå går han ut med full støtte til Ola Borten Moe.

04.04.14 20:45

Fuglum var Navarsetes statssekretær i den rødgrønne regjeringen. Men han støtter ikke gamlesjefens syn i den bitre striden mellom henne og Borten Moe.

Ifølge Fuglum er Borten Moe nettopp den type politiker Senterpartiet og norsk politikk trenger. Derfor støtter han Borten Moe i kampen om vervet som første nestleder i partiet.

– Jeg mener at hvis Senterpartiet skal bli større framover, så trenger vi flere ideer, ikke færre, og vi trenger større mangfold i stedet for å bli smalere. Vi må løfte fram politikere som har tøffe meninger og tør å ta tydelig standpunkt. Jeg mener Ola Borten Moe leverer på alle disse områdene, sier Fuglum til NTB.

Ønsker fritenkere

I en kronikk som ble publisert av NRK fredag, skriver Fuglum at norsk politikk er «i ferd med å bli kjedelig».

«År for år, valg for valg, erstattes de virkelig spennende politikerne med det partiene anser som 'trygge' valg. Det er viktigere å løfte fram topptrente talemaskiner som aldri gjør feil, enn de fargerike fritenkerne som kan skape spenning og uforutsigbarhet», fastslår han.

– Jeg tror mange savner den typen politikere som Einar Førde og Inge Lønning var. Jeg liker den rollen Per Olaf Lundteigen spiller i samfunnsdebatten. Men det begynner å bli veldig få igjen, sier Fuglum til NTB.

Ifølge ham er Borten Moe nettopp en av disse få som tør å gå mot strømmen og tenke høyt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erlen Fuglum går ut med støtte til Ola Borten Moe.

Avgjøres mandag

Den betente striden blir avgjort når Senterpartiets ekstraordinære landsmøte mandag velger ny ledelse.

Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum stiller uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete. Bak ham stiller Anne Beathe Tvinnereim og Borten Moe mot hverandre som første nestleder. Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås står mot hverandre til plassen som andre nestleder.

Uansett utfall av nestledervalget tror Fuglum at det skal gå bra med partiet etter landsmøtet.

– Nestlederkandidatene har alle manet til samhold etter valget. Og Trygve Slagsvold Vedum er akkurat den lederen vi trenger nå. Han er en samlende og motiverende leder, sier Fuglum. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.