NA24.no

NBC og iTunes begraver stridsøksen

Sist oppdatert:
Etter flere år med prisuenighet har Apple Inc. og NBC Universal nå kommet til enighet.

På grunn av uenighet om pris har ikke NBCs programmer vært tilgjengelig for kjøp på iTunes det siste året. Nå er partene kommet til en enighet.

NA24 propaganda – Norge største medienettsted

Under gårsdagens «Let`s Rock» festival i San Francisco annonserte Apple-sjefen Steve Jobs at NBC-programmer som Heroes og The Office vil være tilgjengelig via iTunes med umiddelbar virkning. Programmene vil koste 1.99 dollar per episode, eller 2,99 dollar for HD versjonen, ifølge Reuters.

I september i fjor var NBC bestselgende på videoinnhold på iTunes, men trakk seg etter at Apple nektet dem å justere sine egne priser.

Apple mente at NBC prøvde å øke prisene fra 1,99 dollar per episode til 4,99 per episode. NBC på sin side benektet at de prøvde seg på et slikt dramatisk prishopp.

NBC sto i fjor for så mye som 40 prosent av salg av TV-programmer. iTunes har 65 millioner brukere og videoinnholdet inkluderer 30.000 TV episoder.

Dennis Miller i Spark Capital sier at forsoningen er et resultat av en sårt trengt behov fra begge parter. iTunes trenger NBCs mediebibliotek og NBC trenger iTunes' plattform.

NBC sier at de vil tilby gratis premiereepisoder av de fem kjente serieriene Knight Rider, My Own Worst Enemy, Kath & Kim, Life og Lipstick Jungle, en uke før episodene vises på TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere