NA24.no

Nedgang for Bjørge

Foto: Googleearth.com/Panoramia (Google.com)
Sist oppdatert:
Teknologikonsernet måtte se marginene fall i første kvartal.

Bjørge ASA økte omsetningen noe fra første kvartal i fjor, men marginene ble svakere, noe som gjorde at konsernet så vidt klarte pluss på bunnlinjen. Konsernet sier samtidig at utsiktene for inneværende år er svært usikre.

NA24 - din næringslivsavis


Bjørge som er underleverandør av ulike automatiserte og teknologiske løsninger til oljebransjen, omsatte i første kvartal for 388 millioner kroner, en økning 16 millioner kroner fra samme periode i 2008.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsresultatet falt derimot fra 11, millioner kroner i første kvartal i fjor til kun 2,4 millioner kroner i årets tre første måneder. Resultatet før skatt endte på 0,3 millioner kroner, mot pluss 12,9 millioner i første kvartal i fjor.

Ordrereserven falt samtidig med omkring 10 prosent fra 733 millioner kroner til 663 millioner kroner. Bjørge merker også presset i oljeservicebransjen og mener 2009 kan bli utfordrende.

- Bjørge er godt posisjonert i forhold til de trendene som sees i markedet, men samtidig gjør redusert oljepris og økt fokus på kostnadsreduksjoner hos oljeselskapene at utsiktene for året er svært usikre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere