NA24.no

Nedgang for Mor og Datter Olsen

Foto: Knut Falch (SCANPIX)
Tredje kvartal ble det klart svakeste hittil i 2009 for Bonehur og Ganger Rolf.

Det to holdingsselskapene i den børsnoterte delen av Fred. Olsen-gruppen, Bonheur ASA og Ganger Rolf ASA, men henholdsvis mor – og datterselskap, måtte se bunnlinjen falle i tredje kvartal sammenlignet med de to foregående periodene.

Nettoresultatet justert for minoritetsinteresser endte på 61,3 millioner kroner for Bonheur, mot henholdsvis 389 og 363 millioner i andre og første kvartal i år. Resultat per aksje i tredje kvartal endte på 1,90 kroner, mot 7,22 kroner i tredje kvartal 2008.

Når det gjelder Ganger Rolf endte nettoresultat på 61 millioner kroner, tilsvarende 1,70 kroner per aksje. I tredje kvartal i fjor endte resultatet på 5,36 kroner per aksje, mens nettoresultatene i første og andre kvartal endte på henholdsvis 262 og 290 millioner kroner.

Det var spesielt mindre bidrag fra riggselskapet Fred. Olsen Energy som følge av periodiske verftsopphold for deler av flåten, samt underskudd for Fred. Olsen Production ASA som trakk ned i tredje kvartal.

Bonheur og Ganger ROlf har felles eierandeler i en rekke selskaper og virksomhetsområder, eierskapene er i all hovedsak eid med likes store andeler, men Bonheur eier over 50 prosent av aksjene i Ganger Rolf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere