NA24.no

Nedgang for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller fra det høyeste nivået på ni måneder.

Oljemarkedet har vært preget av lagertall og situasjonen i Nigeria, som er en av USAs største leverandør av olje. I Nigeria har det vært generalstreik i fire dager, noe som fikk markedet til å frykte forstyrrelser på leveransene. Men i helgen ble streiken avsluttet.

NA24 - din næringslivsavis

Råolje for levering i august falt 62 cent eller 0,9 prosent til 68,52 dollar fatet på råvarebørsen i New York morgentimene mandag. Fredag steg kontrakten med 0,7 prosent til 69,14 dollar fatet. Dette er det høyeste nivået siden 1. september i fjor.

I London falt prisen for nordsjøolje levert i august med 0,9 prosent til 70,55 dollar fatet. Fredag steg prisen på denne oljekvaliteten, som også er benchmark-pris for nigeriansk råolje, med 1,4 prosent til 71,18 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Men det er ikke bare situasjonen i Nigeria som preger markedet. Lagerbeholdningen av både råolje og bensin i USA har vært viktige bidragsytere til at prisene har beveget seg. Raffineriproblemer og økt etterspørsel etter bensin har sendt opp prisen på drivstoff, og dermed dratt med seg råoljeprisen.

Analytikere Bloomberg News har snakket med er ikke enstemmige om hvordan oljeprisen skal gå denne uken. 18 av 48 analytikere, 38 prosent, mener prisen vil stige. En like stor andel forventer nedgang mens en fjerdedel forventer at prisene ikke vil bevege seg nevneverdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere