*Nettavisen* Økonomi.

Nedgang for oljeprisen

Foto: (Scanpix)

Mandagens ville oljeoppgang ble fortsetter ikke tirsdag morgen.

23.09.08 09:26

For første gang på en uke faller nå oljeprisen tilbake. Olje for levering i november faller 0,9 prosent eller 1 dollar per fat til 108,37 dollar fatet gjennom elektronisk trading via råvarebørsen i New York. Det melder Bloomberg News.

NA24 – din næringslivsavis

Mandag kveld steg oljen med den kraftigste oppgangen noen sinne på en enkelt handelsdag. Oktoberkontrakten, som hadde siste omsetningsdag nettopp mandag, gikk bananas og steg på det meste 25 dollar per fat. Men også olje for levering i november steg betydelig og endte dagen med en oppgag på 6,4 prosent til 109,37 dollar fatet.

Oljeprisen har nå steget 20 prosent siden 16. september. Men tirsdag faller den tilbake som følge av hva krisepakken til det skakkjørte finansmarkedet vil få for følger på den amerikanske økonomien. I Asia falt aksjekursene tilbake tirsdag morgen.

Mandagens frenetiske oppgang i olje for levering i oktober tilskrives rett og slett en shortskvis. Aktører som hadde shortet oljeprisen måtte kjøpe tilbake kontrakten, samtidig som dollaren falt kraftig mot euro og dermed lokket flere aktører til å gå inn i olje som en hedge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.