NA24.no

Nedgang for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt noe på råvarebørsen i USA.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mai, 63,41 dollar som er en nedgang på 20 cents fra mandagen. Maikontrakten går ut på fredag.

NA24 - din næringslivsavis

I London ble junikontrakten på nordsjøoljen notert ned 1,05 dollar til 66,20 dollar fatet.

Ifølge Bloomberg kommer raffineriene til å øke kapasitetsutnyttelsen innen kort tid. Dette skyldes at den amerikanske kjøresesongen vil øke etterspørselen etter bensin. I tillegg falt oljeprisen noe i forkant av fremleggelsen av de ukentlige oljelagertallene onsdag.

Oljeorganisasjonen OPEC har avvist forslagene om å øke produksjonen igjen. I oktober i fjor og februar i år vedtok oljekartellet å kutte produksjonen med inntil 1,7 millioner fat olje per dag. Nå har krefter innad i organisasjonen tatt til orde for at produksjonen igjen skal økes.

Bakgrunnen for kuttene de siste halvåret ble gjennomført for å motvirke en fallende oljepris. Etter at risikopremien har økt betraktelig de siste månedene har oljeprisen fulgt etter, dermed ber flere om at produksjonskvotene igjen økes.

OPEC hevder nå at tilbudet er tilstrekkelig og at etterspørselen for OPEC olje vil være mindre enn tidligere antatt.

Uroen rundt Irans atomprogram stjeler ikke like mange overskrifter som for bare noen få uker siden, samtidig som oljemarkedet ikke virker fokusere så mye på de blodige opptøyene i Nigeria.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere