NA24.no

Nedgang for Røkke-fisk

Sist oppdatert:
Påskeferien bremset resultatet i Aker Seafods.

- Den underliggende veksten er sterkere enn det som kommer til uttrykk i regnskapet for første kvartal, sier Aker Seafoods.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet hadde i første kvartal en omsetning på 791 millioner kroner mot 755 millioner kroner i samme kvartal året før.

- Færre fangst- og produksjonsdager, som følge av påske, slår ut med lavere inntekter og resultater i første kvartal, mens påsken i fjor var i andre kvartal. Det er typisk for høytider at selskapets kunder reduserer innkjøp og dermed gir nedgang i driftsinntektene til foredlingsvirksomhetene i Aker Seafoods, skriver selskapet.

Driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) endte på 73 millioner kroner mot 61 millioner kroner i første kvartal 2007. EBITDA-margin endte på 9,2 prosent mot 12,7 prosent i samme fjorårsperiode.

Resultat før skatt i kvartalet var på 23 millioner, sammenlignet med 46 millioner i samme periode året før.

Økt nedstrømsaktivitet
Nyervervede Viviers de France er inkludert i regnskapet fra i år, og selskapet bidrar til betydelig vekst. Aker Seafoods satser i disse markedene spesielt på konsumpakkede sjømatprodukter, og tilbyr blant annet hvitfisk, oppdrettstorsk, laks og ørret. Viviers de France utviklet nye sushi-produkter i 2007 og forventer å øke salget av sushi med over 50 prosent inneværende år.

- Mulighetene er mange i et stadig voksende markedet i Europa. Vi satser på å forbedre produktmiksen gjennom utvilkling av nye produkter, og har dermed muligheten til å tilby flere produktalternativer og større volum. Denne uken har vi deltatt på verdens største fiskerimesse i Brussel og møtt både eksisterende og potensielle nye kunder. Signalene er lovende og interessen for bærekraftig og sunn sjømat er stor. Aker Seafoods har allerede inngått avtaler om produksjon av miljøsertifisert sei som forventes å kunne starte fra andre halvår 2008. Det blir en spennende fremtid vi går i møte, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

Lavere volum
Fisket i første kvartal viser at det har vært god tilgang på torsk, mens fisket etter sei har vært noe mer utfordrende enn på samme tid i 2007. Totalt fangstkvantum i Aker Seafoods er 15 prosent lavere i årets tre første måneder sammenlignet med i fjor. Dette er hovedsakelig relatert til lavere volum av sei i Nordsjøen og nord for 62 grader. Selskapet venter at dette volumet vil bli kompensert senere i 2008.

Opprettholder målet
Den norske kronen har siden samme periode i fjor styrket seg med 16 prosent mot dollar og 15 prosent mot pund, i tillegg til 27 prosent mot islandske kroner. Selv om den sterke kronen påvirker prisene i markedet, opprettholder Aker Seafoods målet om en omsetning i overkant av tre milliarder kroner i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere