NA24.no

Nedgang for Veidekke

(Scanpix)
Veidekke og Terje Venold melder om svakere resultater i tredje kvartal, men ser lys i tunnellen.

Veidekke hadde nedgang i omsetning og resultat i tredje kvartal.

Veidekkes omsetning i siste kvartal ble 3.980 millioner kroner, mot 5.029 milluioner kroner i fjor. Driftsresultatet ble 224 millioner kroner i kvartalet, mot 335 millioner kroner i fjor. Dermed ble resultatmarginen økt til 6,0, mot 5,2 i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 241 millioner kroner i siste kvartal, mot 263 millioner kroner i tredje kvartal i fjor..

- Vi økte resultatmarginen, ordrereserven er fortsatt økende og boligsalget har tatt seg opp i årets tredje kvartal, skriver konsernsjef Terje R. Venold I Veidekke i meldingen for tredje kvartal.

Og han fortsetter:

- For vår samlede virksomhet må årets tredje kvartal sies å være et godt kvartal for Veidekke, selv om omsetningen ble lavere som et resultat av den lavkonjunkturen vi er inne i. Men vår entreprenør¬virksomhet oppnår fortsatt sterke marginer, og ordrereserven viser nok et kvartal med økning, hvilket er viktig for farten inn i 2010. I tillegg viser boligsalget også fortsatt fremgang med 100 boliger solgt i Norge og Sverige i dette kvartalet, mot 19 i samme kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere